Videregående onlinekurs i retrieverarbeid

Bli klar for jaktprøve!

Har du tatt grunnkurset i apportering og jaktlydighet (grunnmuren) online tidligere,  og er klar for nye utfordringer? Eller trenger du å trene så nært opp til prøvesituasjonen som mulig? Da er dette kurset for deg.

Ja, takk!

Videregående onlinekurs i retrieverarbeid

Bli klar for jaktprøve!

Har du tatt grunnkurset i apportering og jaktlydighet (grunnmuren) online tidligere,  og er klar for nye utfordringer? Eller trenger du å trene så nært opp til prøvesituasjonen som mulig? Da er dette kurset for deg.

Ja, takk!

På dette onlinekurset bygger vi videre på øvelsene fra grunnkurset i apportering og jaktlydighet (grunnmuren) online.

Vi setter enkeltmomenter sammen. I tillegg lærer du nye øvelser du har brukt for både i begynnerklassen og åpenklasse på jaktprøver.

Gjennom 7 moduler gir jeg deg teori, verktøy og øvelser slik at du: 

 • Er godt forberedt for å kunne stille på B-prøver og Working tester med retrieveren din.
 • Får en større forståelse for hva retrieverarbeid er, og hvordan du skal trene for å ta treningen til et høyere nivå.
 • Lærer hvordan du blir en bedre hundefører gjennom å benytte tydelige tegn og signaler. 

For å få fremgang og ønsket resultat, krever det at du jobber grundig, jevnt og strukturert.

Bonusen er mest sannsynlig en hund med større konsentrasjon og fokus som logrer med halen når du tar frem dummyvesten. 

 

Dette får du med det videregående onlinekurset i retrieverarbeid 

Kjenn på treningsglede og fremgang

Gjennom konkrete oppgaver og en strukturert plan unngår du feilskjær.  Når du trener jevnt på de riktige tingene opplever både to- og firbeint fremgang og treningsglede. Det er gøy det!   

Få mine beste tips til vilthåndtering

Hvis du skal på praktisk jakt eller stiler mot åpen klasse på B-prøver, kan det være lurt med noen gode råd når det kommer til vilthåndtering på veien. I bonusmaterialet får du mine beste tips og tricks.  

Bli prøveklar!

Drømmer du om en 1. premie i begynnerklassen eller i åpen klasse på jaktprøve for retrievere? I dette kurset får du realistiske oppgaver, så nært opp til prøvesituasjonene som mulig. I bonusmaterialet finner du teori om prøveformer og hvordan du forbereder deg til prøvedagen. 

 

Få et større og klarere bilde av hva retrieverabeid er

For mange kan retrieverarbeid være litt vanskelig å få tak på. Hva er de rette stegene mot målet, og hva er egentlig målet? På dette kurset skal jeg gjøre mitt beste for å gi deg svarene. Når du vet hvor du skal, er det lettere å vite hvordan du skal trene når kurset er ferdig. 

Bli et team! Du och jag 

Når du har fokus på at hunden din skal lykkes hver gang og i riktig tempo, skjer det noe.  Du vokser i hundens øyne fordi den skjønner at det lønner seg å samarbeide med deg. Det er da magien starter.

Føl større selvtillit som hundefører

På dette kurset vil det vær et større fokus på deg som hundefører. At du leser hunden din godt før du sender den, og at du bruker tydelige tegn og signal som ikke kan misforstås. 

Ta treningen til et høyere nivå

De fleste to- og firbeinte liker utfordringer. I dette kurset skal vi strekke strikken med fokus på detaljene som gir flyt. Det er når vi kan sette sammen momenter at det virkelig begynner å bli morsomt. 

Få tips til apportering i vann

Vannarbeid er gøy, men det er lett for den firbeinte å få overtenning og dårlige apporteringer. I bonusmaterialet får du gode råd og tips til hvordan du kan forebygge mot dette. 

Jeg er klar!

Hvilke øvelser lærer hunden din? 

 • Jaktfot med skytter og kaster
 • Stopp på fløyte med stigende vanskelighetsgrad, også i kombinasjon med nærsøk
 • Dirigeringer med ulik vanskelighetsgrad
 • Sidedirigering og videre ut
 • Vi setter tegn og signaler sammen til sammensatte øvelser 
 • Markeringer og dobbeltmarkeringer
 • Innlæring av felt

I bonusmaterialet får du tips til hvordan du og hunden din kan trene apportering med vilt og i vann. Du får også en arbeidsbok som forbereder deg til å stille retrieveren din på jaktprøve. 

Brew var motivert og vi trente mye før onlinekurset, men jeg var ofte frustrert og oppgitt. Følte det var umulig å lære alt dette gjennom andre kurs og egentrening. Gjennom disse 8 mnd (to onlinekurs) har han blitt roligere og går bedre fot når vi jobber sammen. Å lære hånd- og fløytesignaler gjennom oppgaver som tok det steg for steg var nyttig. Også å sette opp passivitetstrening som sentral del av daglig trening har hjulpet meg mye.

Vi har fått et helt nytt forhold og blitt et team - så vi har endret oss begge to.

Astrid og Brew 

Hva må hunden din kunne for å delta? 

 • Du bør ha tatt grunnkurset i apportering og jaktlydighet (grunnmuren) online tidligere eller ha en hund med tilsvarende ferdigheter.

 • Hunden din må ha grunnapporten i boks og avlevere i hånd. Den må kunne gå fot med og uten bånd og ha kjennskap til fløytesignalene som brukes i retrieverarbeid. 

 • Kurset er laget for retrievere og måten de jobber på. Men det er mange andre hundetyper som har hatt glede av kursene. Har du en annen rase er du hjertelig velkommen.

Jeg opplever at hunden min har hatt en positiv utvikling i kursperioden. Mye av årsaken er nok at jeg gjennom oppbyggingen av modulene har fått koblet sammen de ulike elementene på riktig måte og fått en bedre struktur på treningen. Jeg har fått en økt forståelse for retrieverarbeid og følgelig større trygghet som fører. Dermed har jeg også turt å utfordre hunden min på mer avanserte øvelser,som igjen har medført mye god mestring som vi begge har vokst på. Generelt har vi nok begge mer ro og bedre kontroll i jakttreningssituasjonen nå. Via den gjennomtenkte oppbyggingen av modulene har vi fått et godt grunnlag for videre trening, og jeg har en klar oppfatning av hvordan vi skal jobbe videre og kunne fortsette den gode utviklingen på egenhånd.

Mari Nagel-Røkholt og Tekla 

Modulene i grunnkurs i apportering og retrieverarbeid online

Modul 1:

Fot som på jaktprøve

Lær å gå fot bak skytter og kaster - akkurat som på jaktprøve. Dette er kanskje den nyttigste modulen på hele kurset

 

Modul 2:

Dirigeringer

Tren hunden din til å løpe rette linjer, slik at den en vakker dag kan hente dummyer/fugl den ikke har sett. I denne modulen blir du og hunden din drillet på tegn og signal.

Modul 3:

Høyre! Venstre! Videre ut! 

Du fortsetter med dirigeringer, men nå skal du lære hunden din sidedirigeringer og løpe videre ut i en rett linje. 

Modul 4:

Stopp på fløyte og nærsøk

Få inspirasjon til flere måter å trene stopp på fløyte - også i kombinasjon med nærsøk. 

Modul 5:

Vi setter tegn og signaler sammen

Her setter vi alle momentene sammen. Høyre, venstre, videre ut, innkalling og stopp på fløyte. Det er nå det begynner å bli skikkelig gøy! 

Modul 6:

Markeringer

Lær hvordan du trener inn enkeltmarkeringer i ulikt terreng, samt  hvordan du jobber med dobbeltmarkeringer.

Modul 7:

Felt

Bli bevisst på hvordan du lærer inn feltarbeid - den selvstendige delen av retrieverarbeid.

Jeg er med!

Hvordan fungerer kurset? 

 • Du får 7 moduler med over 37 ulike oppgaver

 • Hver modul inneholder step-for-step videoinstruksjoner, illustrerende bilder og forklarende tekst

 • I bonusmaterialet finner du tips og råd til hvordan du kan trene apportering med vilt og i vann

 • I bonusmaterialet kan du laste ned en gratis arbeidsbok - Den lille jaktprøveboken

 • Du har tilgang til kursmaterialet i 6 måneder etter kjøpsdato

Min historie

I 2001 lot jeg meg overtale til å bli med på jakttrening med min første egne retriever, flat coated retrieveren, Jolie. Siden den gang har jeg vært hekta. For meg var det å trene hund i skog og mark den ultimate kombo. En «hundesport» på den firbeintes premisser, der den får brukt sine naturlige egenskaper og instinkter. Bonusen var en hund som var mer interessert i meg og dummyene (tøyposene), enn rådyr og andre levende dyr i skogen.

Når jeg startet manglet jeg struktur og en større forståelse for hvordan jeg skulle trene hunden min - slik at den ble like lydig og samarbeidsvillig som drømmehunden. En sort flat coated retriever som jeg traff i Sverige. Hunden adlød eierens minste pip i fløyta.

Med Jolie var jeg mer opptatt av dummyen, enn veien til dummyen. Kvaliteten på treninger og kurs ble målt i hvor mange apporter hunden min hadde fått. Jo, fler, dess bedre.

Det straffet seg. Hunden min klarte ikke å gå ordentlig fot, hun stoppet ikke på fløyte og ville ikke komme rett hjem med apporten. Hun så rett og slett ikke verdien i å samarbeide med meg, og ville helst løse oppgavene etter eget hodet. Jeg klødde meg i hodet, og skjønte ikke hvorfor.

Det var først når jeg tok tak i grunnferdighetene i riktig rekkefølge, at ting begynte å falle på plass. Jolie fikk til slutt to 1. premier i begynnerklassen på jaktprøve, men der stoppet karrieren.

Med senere hunder har jeg hatt fokus på å bygge grunnmuren tett fra starten av. Da kommer samarbeidet og lydigheten av seg selv. Jeg har ført to hunder opp i eliteklassen på jaktprøve ved siden av full jobb, en reisende mann og to barn. Retrieverarbeid er min største lidenskap og min beste energioppladning.

I dag brenner jeg for å inspirere engasjerte hundeeiere, som er glad i natur og hundetrening, til å synes dette er like stas som meg.

Jeg har jobbet som instruktør siden 2002, og har i løpet av årene hjulpet tusenvis av hundeeiere til å ta de rette skrittene slik at de opplever treningsglede og mestring.

I 2020 flyttet jeg til Sveits og har siden den gang jobbet heltid med onlinekurs i retrieverarbeid. Jeg stortrives med å jobbe med glade, dedikerte og motiverte kursdeltakere.

Ved å bo i hjerte av Europa er det kort vei til flinke hundeførere, jakter og prøver der jeg kan fylle på med kunnskap. Verktøykassen blir større, noe mine kursdeltakere drar nytte av.

Bakgrunn:
- Jeg har en master i journalistikk og har i flere år jobbet frilans for Norsk Kennel Klub, Aftenposten og ukesmagasin.
- Jeg er utdannet NKK trinn 1 instruktør hos Norsk Kennel Klub
- Jeg har også en instruktørutdannelse fra Thorleif Lundqvist Hundeskole

Ofte stilte spørsmål

"Det er mange fordeler med å få hjelp der og da, men det er bedre å kunne holde på ute når det passer oss. Jeg elsker dette konseptet. Det er det beste kurset vi har tatt. Kurset er så grundig og gjennomført. Det mest nyttige var definitivt fotøvelsene. Jeg hadde aldri gått så mye fot, om det ikke var for dette kurset!"

Grethe Sporsheim og Fie

Videregående onlinekurs i retrieverarbeid (selvstudie)

Kr. 2 499,-

Du får:

 • Portal med 7 moduler med over 37 ulike oppgaver

 • Step-by-step- videoer, øvingsoppgaver, illustrasjoner, forklarende bilder og tekst

 • Du får en gratis arbeidsbok - Den lille jaktprøveboken

 • I bonusmaterialet finner du mange tips og råd til hvordan du kan trene apportering  i vann og med vilt

Ja, jeg vil være med!