Videregående onlinekurs i retrieverarbeid med oppfølging

Bli klar for jaktprøve!

Har du tatt grunnkurset i apportering og jaktlydighet (grunnmuren) online tidligere, og er klar for nye utfordringer? Eller trenger du å trene så nært opp til prøvesituasjonen som mulig, og vil ha litt hjelp og støttet på veien? Da er dette kurset for deg.

Jeg er interessert!

Interessert i å være med på neste kursrunde?

For å sørge for at kursdeltakerne på det videregående onlinekurset i retrieverarbeid med coaching er på nogenlunde samme nivå, og har ferdigheter tilsvarende grunnkurset i apportering og jaktlydighet online, har jeg laget en liten søknadsprosess for å kunne delta. 

Send inn din søknad. Er du på riktig nivå kan du sikre deg en plass på kurset som starter 5. februar allerede nå. 

Send inn søknad nå

På dette onlinekurset bygger vi videre på øvelsene fra grunnkurset i apportering og jaktlydighet (grunnmuren) online. Vi setter enkeltmomenter sammen. I tillegg lærer du nye øvelser du har brukt for både i begynnerklassen og åpenklasse på jaktprøver.

Vi skal gå gjennom 7 moduler med ulike oppgaver. Jeg gir deg verktøy, øvelser og veiledning slik at du: 

 • Er godt forberedt for å kunne stille på B-prøver og Working tester med retrieveren din
 • Får en større forståelse for hva retrieverarbeid er, og hvordan du skal trene for å ta treningen til et høyere nivå
 • Lærer ved enkle grep hvordan du kan bli en bedre hundefører, som hunden din synes det er verd å samarbeide med

For å få fremgang og ønsket resultat, krever det at du jobber grundig, jevnt og strukturert. Retrieverarbeid er ingen quick-fix. 

Bonusen er mest sannsynlig en hund med større konsentrasjon og fokus som logrer med halen når du tar frem dummyvesten. 

 

Dette får du med det videregående onlinekurset i retrieverarbeid med oppfølging 

Føl deg trygg og ivaretatt med Q & A Live 

I løpet av kurset vil det bli avholdt 9 webinar på Zoom. Her kan du spørre om alt du måtte lure på innenfor retrieverarbeid. Det vil være et oppstart, et avslutnings og 7 webinar basert på hvilke tema vi holder på med. 

Lær gjennom gruppecoaching

For hver modul trekker jeg ut en film per deltaker som vil bli coachet på neste Q & A Live.  Er det få innsendte oppgaver - coacher jeg to filmer fra hver. Jo, mer kunnskap som bringes til torgs, jo mer lærer du. 

Få dypere kunnskap og inspirasjon på masterclass

Du vil i løpet av kurset få invitasjon til fire gratis temawebinar, der vi går i dybden på et relevant tema. Det kan være alt fra jaktfot, vannarbeid, jaktprøver eller noe annet. Masterclassene vil ha både interne og eksterne foredragsholdere. Enkelte vil også holdes på engelsk. 

Bli en del av en gjeng

På våre faste Zoom-møter og i en lukket facebookgruppe vil du møte en gjeng likesinnede hundeeiere. Du vil kunne lære mye av dem, gjennom gruppecoaching på Zoom og ved å dele videoer av øvelser og tanker i den lukkede facebookgruppen.

Kjenn på treningsglede og fremgang

Når du og hunden din stanger hodet i veggen kan ofte et råd, et tips eller et heiarop være det som skal til for å dytte deg og hunden din i riktig retning. Trener du alene, vil det alltid være noen som venter på deg og som du kan spille ball med. 

 

 

Bli et team! Du och jag 

Gjennom konkrete oppgaver og en strukturert plan unngår du feilskjær. Du har i stedet fokus på at hunden din skal lykkes hver gang og i riktig tempo. Når dette skjer vokser du i hundens øyne. Den forstår at det lønner seg å samarbeide med deg, og det er først da magien starter. 

Få større selvtillit som hundefører

På dette kurset vil det være et større fokus på deg som hundefører. Hvordan du kommuniserer tydelig og klart til hunden din gjennom kroppsspråk, tegn og signal. I tillegg har vi fokus på hvordan du går inn i de ulike oppgavene med rett energi. 

Få et større og klarere bilde av hva retrieverabeid er

For mange kan retrieverarbeid være litt vanskelig å få tak på. Hva er de rette stegene mot målet, og hva er egentlig målet? På dette kurset skal jeg gjøre mitt beste for å gi deg svarene. Når du vet hvor du skal, er det lettere å ha fokus på de rette tingene. Ikke minst vite hvordan du skal trene når kurset er ferdig. 

Jeg er interessert!

Hvilke øvelser lærer hunden din? 

 • Jaktfot med skytter og kaster
 • Videreutvikling av nærsøk
 • Stopp på fløyte med stigende vanskelighetsgrad
 • Dirigeringer med ulik vanskelighetsgrad
 • Sidedirigering og videre ut
 • Vi setter tegn og signaler sammen til sammensatte øvelser 
 • Markeringer og dobbeltmarkeringer
 • Innlæring av felt

I bonusmaterialet får du tips til hvordan du og hunden din kan jobbe med vilt og i vann. Du får også en arbeidsbok som forbereder deg på å stille hunden din på jaktprøve. 

Jeg opplever at hunden min har hatt en positiv utvikling i kursperioden. Mye av årsaken er nok at jeg gjennom oppbyggingen av modulene har fått koblet sammen de ulike elementene på riktig måte og fått en bedre struktur på treningen. Jeg har fått en økt forståelse for retrieverarbeid og følgelig større trygghet som fører. Dermed har jeg også turt å utfordre hunden min på mer avanserte øvelser, som igjen har medført mye god mestring som vi begge har vokst på. Generelt har vi nok begge mer ro og bedre kontroll i jakttreningssituasjonen nå.

Via den gjennomtenkte oppbyggingen av modulene har vi fått et godt grunnlag for videre trening, og jeg har en klar oppfatning av hvordan vi skal jobbe videre og kunne fortsette den gode utviklingen på egenhånd.

Mari Nagel-Røkholt og Tekla 

Hva må hunden din kunne for å delta? 

 • Du bør ha tatt grunnkurset i apportering og jaktlydighet (grunnmuren) online tidligere eller ha en hund med tilsvarende ferdigheter.

 • Hunden din må ha grunnapporten i boks og avlevere i hånd. Den må kunne gå fot med og uten bånd og ha kjennskap til fløytesignalene som brukes i retrieverarbeid. 

 • Kurset er laget for retrievere og måten de jobber på. Men det er mange andre hundetyper som har hatt glede av kursene. Har du en annen rase er du hjertelig velkommen for å se om dette er noe for deg og din hund.

Det fungerer overraskende bra med digitalt kurs, faktisk mye bedre enn fysisk fordi du strekker det ut over tid og får mye mer personlig oppfølging. Det var også veldig gøy å delta sammen med andre som også er engasjerte i den lukkede facebookgruppen.

Oswald har blitt bedre på fotgåing, fått høyere "arbeidsmoral", altså forstår tydeligere når vi jobber og ikke. Han liker å lære nye ting, og han har fått mye mestring. Jeg har spesielt blitt bedre og tryggere på å lese og forstå hvordan trene min hund. Lært at retrieverjakt er et maraton og ikke en sprint. Tålmodighet lønner seg i treningen, og ikke gå for fort frem. Har lært masse viktige ting om treningsteori. Nå gir vi oss på topp, planlegger antall repetisjoner på forhånd for å ikke bli overivrig og kjøre på for hardt og for lenge. Det har gitt oss mye mer framgang enn å trene mange repetisjoner, lenge av gangen.

Du er fantastisk flink pedagogisk, positiv og konstruktiv på samme tid. Den beste hundetreneren vi har gått kurs hos. Håper du kommer med enda flere kurs og webinarer!

Hilde Reindal og Oswald

Modulene i videregående onlinekurs i retrieverarbeid

(rekkefølgen på modulene endres i høstsemesteret)

Modul 1:

Fot som på jaktprøve

Lær å gå fot bak skytter og kaster - akkurat som på jaktprøve. Dette er kanskje den nyttigste modulen på hele kurset

Modul 2:

Dirigeringer

Tren hunden din til å løpe rette linjer, slik at den en vakker dag kan hente dummyer/fugl den ikke har sett. I denne modulen blir du og hunden din drillet på tegn og signal.

Modul 3:

Høyre! Venstre! Videre ut! 

Du fortsetter med dirigeringer, men nå skal du lære hunden din sidedirigeringer og løpe videre ut i en rett linje. 

Modul 4:

Stopp på fløyte og nærsøk

Få inspirasjon til flere måter å trene stopp på fløyte - også i kombinasjon med nærsøk. 

Modul 5:

Vi setter tegn og signaler sammen

Her setter vi alle momentene sammen. Høyre, venstre, videre ut, innkalling og stopp på fløyte. Det er nå det begynner å bli skikkelig gøy! 

Modul 6:

Markeringer

Lær hvordan du trener inn enkeltmarkeringer i ulikt terreng, samt  hvordan du jobber med dobbeltmarkeringer.

Modul 7:

Felt

Bli bevisst på hvordan du lærer inn feltarbeid - den selvstendige delen av retrieverarbeid.

Jeg er interessert!

Skal - skal ikke?

 • Du føler at du ikke har tid til dette nå. Men husk at jo tidligere du starter jo raskere får du fremgang

 • Du tenker at det koster for mye. Kunnskap koster, og med et onlinekurs sparer du både tid og reiseutgifter.

 • Det er snø og mørketid. Husk at det blir lysere og lysere for hver dag. Modulene som krever barmark kommer til slutt.

 • Gruppecoaching er ikke noe for meg. Husk at det er masse inspirasjon og lærdom ved å se og lytte til andre.

 • Jeg klarer dette selv. Det er som regel lettere å få struktur og fremgang når du følger et opplegg fra uke til uke.

Hvordan fungerer kurset med oppfølging? 

 • Ca annenhver mandag klokken 10:00 får du en ny modul i innboksen din. 

 • Det er over 37 ulike oppgaver fordelt på 7 moduler.

 • Hver modul inneholder steg-for-steg videoinstruksjoner, illustrerende bilder og forklarende tekst.  

 • Du får invitasjon til en eksklusiv og lukket facebookgruppe. Her kan du poste filmer av oppgavene fra de ulike modulene. For hver modul plukker jeg ut en oppgave fra hver deltaker som blir coachet i plenum på neste Q & A Live. Er det få innsendte oppgaver - plukker jeg to fra hver. Opptak fra hvert Q & A blir postet i gruppa, slik at du kan se det i etterkant hvis du ikke har mulighet til å delta live. 

 • 9 x Q & A Live. I tillegg til et oppstarts og avslutningswebinar, vil det ca  annenhver uke bli avholdt Q & A Live. Webinaret vil inneholde gruppecoaching, utdypende tips og råd til ukas tema samt spørsmål og svar.

 • I løpet av kurset vil du få gratis adgang til fire temawebinar der vi går i dybden på relevante tema innen retrieverarbeid. Du har tilgang til temawebinaret i 1 måned etter avholdt webinar. 

 • I bonusmaterialet finner du tips og råd til hvordan du kan trene med vilt og i vann.

 • I bonusmaterialet kan du også laste ned en gratis arbeidsbok - Den lille jaktprøveboken.

 • Totalt varer kurset med veiledning i 4 - 5 måneder.

 • Du har tilgang til kursmaterialet: 6 måneder etter kjøpsdato.

Vil du være observatør? 

Har du lyst til å være med i fellesskapet i den lukkede facebookgruppa, men liker ikke tanken på å poste filmer av deg selv og hunden din?

Det er mye lærdom å hente ved å observere gruppecoaching. Kanskje har du også behov for et forum der du kan stille spørsmål og få svar. På våre faste Q & A Live kan du lufte alt du har på hjerte som har med retriever og jakttrening å gjøre.

Den eneste forskjellen fra fullt medlemskap-er at du ikke kan poste videoer og få tilbakemelding.

Min historie

I 2001 lot jeg meg overtale til å bli med på jakttrening med min første egne retriever, flat coated retrieveren, Jolie. Siden den gang har jeg vært hekta. For meg var det å trene hund i skog og mark den ultimate kombo. En «hundesport» på den firbeintes premisser, der den får brukt sine naturlige egenskaper og instinkter. Bonusen var en hund som var mer interessert i meg og dummyene (tøyposene) enn rådyr og andre levende dyr i skogen.

Når jeg startet manglet jeg struktur og en større forståelse for hvordan jeg skulle trene hunden min - slik at den ble like lydig og samarbeidsvillig som drømmehunden. En sort flat coated retriever som jeg traff i Sverige. Hunden adlød eierens minste pip i fløyta.

Med Jolie var jeg mer opptatt av dummyen, enn veien til dummyen. Kvaliteten på treninger og kurs ble målt i hvor mange apporter hunden min hadde fått. Jo, fler, dess bedre.

Det straffet seg. Hunden min klarte ikke å gå ordentlig fot, hun stoppet ikke på fløyte og ville ikke komme rett hjem med apporten. Hun så rett og slett ikke verdien i å samarbeide med meg, og ville helst løse oppgavene etter eget hodet. Jeg klødde meg i hodet, og skjønte ikke hvorfor.

Det var først når jeg tok tak i grunnferdighetene i riktig rekkefølge at ting begynte å falle på plass. Jolie fikk til slutt to 1. premier i begynnerklassen på jaktprøve, men der stoppet karrieren.

Med senere hunder har jeg hatt fokus på å bygge grunnmuren tett fra starten av. Da kommer samarbeidet og lydigheten av seg selv. Jeg har ført to hunder opp i eliteklassen på jaktprøve ved siden av full jobb, en reisende mann og to barn. Retrieverarbeid er min største lidenskap og min beste energioppladning.

I dag brenner jeg for å inspirere engasjerte hundeeiere, som er glad i natur og hundetrening, til å synes dette er like stas som meg.

Jeg har jobbet som instruktør siden 2002 og har i løpet av årene hjulpet tusenvis av hundeeiere til å ta de rette skrittene slik at de opplever treningsglede og mestring.

I 2020 flyttet jeg til Sveits og har siden den gang jobbet heltid med hundekurs online. Jeg stortrives med å jobbe med glade, dedikerte og motiverte kursdeltakere.

Ved å bo i hjerte av Europa er det kort vei til flinke hundeførere, jakter og prøver der jeg kan fylle på med kunnskap. Verktøykassen blir større noe mine kursdeltakere drar nytte av.

Jeg er opptatt av ærlige, men konstruktive tilbakemeldinger som gir deg svar på hvordan du skal komme deg fra A til B. Men, jeg er også opptatt av å fortelle deg hva du og hunden din gjør riktig. Først da tror jeg du får rett balanse mellom motivasjon og læring. Sist men ikke minst er jeg opptatt av et trygt læringsmiljø, der du være fri, humoristisk og 100 prosent deg selv. Det tror jeg gjør deg til en bedre hundefører.

Bakgrunn:
- Jeg har en master i journalistikk og har i flere år jobbet frilans for Norsk Kennel Klub, Aftenposten og ukesmagasin.
- Jeg er utdannet NKK trinn 1 instruktør hos Norsk Kennel Klub
- Jeg har også en instruktørutdannelse fra Thorleif Lundqvist Hundeskole

Ofte stilte spørsmål

Jeg synes begge kursene dine var like bra! Den største forskjellen var egentlig tilbakemelding via zoom nå, det var det ikke på grunnmuren. Det var hyggelig å se og snakke med de andre deltakerne! Man følger nok enda mer med på deres oppgaver da og lærer mer!

Det er en veldig fin rød tråd/ oppbygning fra grunnmuren til videregående. Ting faller mer og mer på plass, og man både ser og føler en utvikling hos seg selv og hunden. Jeg liker øvelsene. De blir forklart enkelt slik at jeg faktisk forstår hva jeg skal gjøre og hva jeg ikke skal gjøre. Jeg har fått mange flere øvelser i verktøykassa enn jeg hadde klart på egenhånd.

Lilly er bedre trent i retrieverjakt. Hun og jeg kan jo mye mer nå enn før begge kurs. Jeg hadde aldri kommet så langt bare på egenhånd. Hun skjønner i stor grad hva jeg vil hun skal gjøre.

Vi har lært så mye! Det mest morsomme har vært å lære og skjønne hvordan man lærer inn, for oss, helt nye øvelser. Vi har lært innlæring av blinde dirigeringer. Vi har lært viktigheten av mine tegn og signaler. Vi har lært felt, dirigeringer. Høyre, venstre, videre ut, hadde jeg ikke hatt peiling på hvordan jeg skulle få til uten dette kurset.

Jeg kan bare anbefale kurset ditt til alle jeg kjenner! Det er gøy å bli kjent med de andre deltakerne og du er en super motivator. Feedback er veldig motiverende å få og du er ikke redd for å si både det vi bør jobbe mer med og det som er bra. Det er alltid veldig spennende å høre tilbakemeldingene på de i innleverte filmene til alle deltakerne. Jeg kommer til å savne å være deltaker.

Hanne Ruud Reksten og Lilly (flat coated retriever)

Videregående onlinekurs i retrieverarbeid med oppfølging

Kr. 6 499,-

Du får:

 • 9 x Q & A Live på Zoom 

 • Gruppecoaching på Zoom der jeg for hver modul plukker ut en til to filmer fra hver kursdeltaker som coaches i plenum på Q & A Live

 • Tilgang på veileder

 • 4 webinar med ulike tema med både interne og eksterne foredragsholdere - også utenlandske. Tilgang til webinar i 1 måned etter avholdt webinar

 • Du har tilgang til kursmaterialet: 6 måneder etter kjøpsdato

 • Lukket facebookgruppe der du kan poste filmer av oppgavene dine. Her vil du også finne inspirasjonstråder, informasjon om ukas program og opptak av Q & A Live

 • Portal med 7 moduler med over 37 ulike oppgaver

 • Step-by-step- videoer, øvingsoppgaver, illustrasjoner, forklarende bilder og tekst

 • Du får en gratis arbeidsbok - Den lille jaktprøveboken

 • I bonusmaterialet finner du mange tips og råd til hvordan du kan trene i vann og med vilt

Observatørplass: Videregående onlinekurs i retrieverarbeid med oppfølging

Kr. 4 499,-

Som observatør får du:

 • 9 x Q & A Live på Zoom 

 • Være observatør på gruppecoaching på Zoom der jeg plukker ut en video-oppgave fra hver deltaker fra hver modul

 • Utdypende råd og tips til hver modul på Q & A

 • 4 webinar med ulike tema med både interne og eksterne foredragsholdere - også utenlandske. Tilgang til webinar i 1 måned etter avholdt webinar

 • Du har tilgang til kursmaterialet: 6 måneder etter kjøpsdato

 • Lukket facebookgruppe: Her vil du finne inspirasjonstråder, informasjon om ukas program og opptak av Q & A Live

 • Portal med 7 moduler med over 37 ulike oppgaver

 • Step-by-step- videoer, øvingsoppgaver, illustrasjoner, forklarende bilder og tekst

 • Du får en gratis arbeidsbok - Den lille jaktprøveboken

 • I bonusmaterialet finner du mange tips og råd til hvordan du kan trene i vann og med vilt

Er videregående onlinekurs i retrieverarbeid med oppfølging riktig for deg?

For å sørge for at kursdeltakerne på det videregående onlinekurset i retrieverarbeid med coaching er på nogenlunde samme nivå, og har ferdigheter tilsvarende grunnkurset i apportering og jaktlydighet online, har jeg laget en liten søknadsprosess for å kunne delta.

Svar på spørsmålene nedenfor etter beste evne. Jeg kommer raskt tilbake til deg og gir deg tilbakemelding på om dette kurset passer for deg og hunden din eller om du kanskje burde ta et annet kurs først.

Send inn din søknad. Er du på riktig nivå kan du sikre deg en plass på kurset som starter 5. februar 2024 allerede nå. 

Send din søknad nå