Videregående onlinekurs i retrieverarbeid med oppfølging

Bli klar for jaktprøve!

Har du tatt grunnkurset i apportering og jaktlydighet (grunnmuren) online tidligere, og er klar for nye utfordringer? Eller trenger du å trene så nært opp til prøvesituasjonen som mulig, og vil ha litt hjelp og støttet på veien? Da er dette kurset for deg.

Jeg er interessert!

Interessert i å være med på neste kursrunde som starter 15. august 2022?

Meld din interesse her så blir du blant de første som får muligheten til å melde deg på!

På dette onlinekurset bygger vi videre på øvelsene fra grunnkurset i apportering og jaktlydighet (grunnmuren) online. Vi setter enkeltmomenter sammen. I tillegg lærer du nye øvelser du har brukt for både i begynnerklassen og åpenklasse på jaktprøver.

I løpet av 14 uker og 7 moduler gir jeg deg verktøy, øvelser og veiledning slik at du: 

 • Er godt forberedt for å kunne stille på B-prøver og Working tester med retrieveren din
 • Får en større forståelse for hva retrieverarbeid er, og hvordan du skal trene for å ta treningen til et høyere nivå
 • Lærer ved enkle grep hvordan du kan bli en bedre hundefører, som hunden din synes det er verd å samarbeide med

For å få fremgang og ønsket resultat, krever det at du jobber grundig, jevnt og strukturert.

Bonusen er mest sannsynlig en hund med større konsentrasjon og fokus som logrer med halen når du tar frem dummyvesten. 

 

Dette får du med det videregående onlinekurset i retrieverarbeid med oppfølging 

Føl deg trygg og ivaretatt med Q & A Live 

I løpet av kurset vil det bli avholdt 9 webinar på Zoom. Her kan du spørre om alt du måtte lure på innenfor retrieverarbeid. Det vil være et oppstart, et avslutnings og 7 ukentlige temawebinar. 

Lær gjennom gruppecoaching

For hver modul trekker jeg ut to filmer med øvelser som vil bli coachet på neste Q & A Live. Det kan være dine eller noen andre i gruppa. Jo, mer kunnskap som bringes til torgs, jo mer lærer du. 

Få dypere kunnskap og inspirasjon på masterclass

Du i løpet av kurset få invitasjon til fire gratis temawebinar, der vi går i dybden på et relevant tema. Det kan være alt fra jaktfot, vannarbeid, jaktprøver eller noe annet. Masterclassene vil ha både interne og eksterne foredragsholdere. Enkelte vil også holdes på engelsk. 

Bli en del av en gjeng

På våre ukentlige Zoom-møter og i en lukket facebookgruppe vil du møte en gjeng likesinnede hundeeiere. Du vil kunne lære mye av dem, gjennom gruppecoaching på Zoom og ved å dele videoer av øvelser og tanker i den lukkede facebookgruppen.

Kjenn på treningsglede og fremgang

Når du og hunden din stanger hodet i veggen kan ofte et råd, et tips eller et heiarop være det som skal til for å dytte deg og hunden din i riktig retning. Trener du alene, vil det alltid være noen som venter på deg og som du kan spille ball med. 

 

 

Bli et team! Du och jag 

Gjennom konkrete oppgaver og en strukturert plan unngår du feilskjær. Du har i stedet fokus på at hunden din skal lykkes hver gang og i riktig tempo. Når dette skjer vokser du i hundens øyne. Den forstår at det lønner seg å samarbeide med deg, og det er først da magien starter. 

Få større selvtillit som hundefører

På dette kurset vil det være et større fokus på deg som hundefører. Hvordan du kommuniserer tydelig og klart til hunden din gjennom kroppsspråk, tegn og signal. I tillegg har vi fokus på hvordan du går inn i de ulike oppgavene med rett energi. 

Få et større og klarere bilde av hva retrieverabeid er

For mange kan retrieverarbeid være litt vanskelig å få tak på. Hva er de rette stegene mot målet, og hva er egentlig målet? På dette kurset skal jeg gjøre mitt beste for å gi deg svarene. Når du vet hvor du skal, er det lettere å ha fokus på de rette tingene. Ikke minst vite hvordan du skal trene når kurset er ferdig. 

Hvilke øvelser lærer hunden din? 

 • Jaktfot med skytter og kaster
 • Videreutvikling av nærsøk
 • Stopp på fløyte med stigende vanskelighetsgrad
 • Dirigeringer med ulik vanskelighetsgrad
 • Sidedirigering og videre ut
 • Vi setter tegn og signaler sammen til sammensatte øvelser 
 • Markeringer og dobbeltmarkeringer
 • Innlæring av felt

I bonusmaterialet får du tips til hvordan du og hunden din kan jobbe med vilt og i vann. Du får også en arbeidsbok som forbereder deg på å stille hunden din på jaktprøve. 

Brew var motivert og vi trente mye før onlinekurset, men jeg var ofte frustrert og oppgitt. Følte det var umulig å lære alt dette gjennom andre kurs og egentrening. Gjennom disse 8 mnd (to onlinekurs) har han blitt roligere og går bedre fot når vi jobber sammen. Å lære hånd- og fløytesignaler gjennom oppgaver som tok det steg for steg var nyttig. Også å sette opp passivitetstrening som sentral del av daglig trening har hjulpet meg mye.

Vi har fått et helt nytt forhold og blitt et team - så vi har endret oss begge to.

Astrid og Brew 

Hva må hunden din kunne for å delta? 

 • Du bør ha tatt grunnkurset i apportering og jaktlydighet (grunnmuren) online tidligere eller ha en hund med tilsvarende ferdigheter.

 • Hunden din må ha grunnapporten i boks og avlevere i hånd. Den må kunne gå fot med og uten bånd og ha kjennskap til fløytesignalene som brukes i retrieverarbeid. 

 • Kurset er laget for retrievere og måten de jobber på. Men det er mange andre hundetyper som har hatt glede av kursene. Har du en annen rase er du hjertelig velkommen for å se om dette er noe for deg og din hund.

Jeg opplever at hunden min har hatt en positiv utvikling i kursperioden. Mye av årsaken er nok at jeg gjennom oppbyggingen av modulene har fått koblet sammen de ulike elementene på riktig måte og fått en bedre struktur på treningen. Jeg har fått en økt forståelse for retrieverarbeid og følgelig større trygghet som fører. Dermed har jeg også turt å utfordre hunden min på mer avanserte øvelser,som igjen har medført mye god mestring som vi begge har vokst på. Generelt har vi nok begge mer ro og bedre kontroll i jakttreningssituasjonen nå. Via den gjennomtenkte oppbyggingen av modulene har vi fått et godt grunnlag for videre trening, og jeg har en klar oppfatning av hvordan vi skal jobbe videre og kunne fortsette den gode utviklingen på egenhånd.

Mari Nagel-Røkholt og Tekla 

Modulene i videregående onlinekurs i retrieverarbeid

Modul 1:

Fot som på jaktprøve

Lær å gå fot bak skytter og kaster - akkurat som på jaktprøve. Dette er kanskje den nyttigste modulen på hele kurset

 

Modul 2:

Dirigeringer

Tren hunden din til å løpe rette linjer, slik at den en vakker dag kan hente dummyer/fugl den ikke har sett. I denne modulen blir du og hunden din drillet på tegn og signal.

Modul 3:

Høyre! Venstre! Videre ut! 

Du fortsetter med dirigeringer, men nå skal du lære hunden din sidedirigeringer og løpe videre ut i en rett linje. 

Modul 4:

Stopp på fløyte og nærsøk

Få inspirasjon til flere måter å trene stopp på fløyte - også i kombinasjon med nærsøk. 

Modul 5:

Vi setter tegn og signaler sammen

Her setter vi alle momentene sammen. Høyre, venstre, videre ut, innkalling og stopp på fløyte. Det er nå det begynner å bli skikkelig gøy! 

Modul 6:

Markeringer

Lær hvordan du trener inn enkeltmarkeringer i ulikt terreng, samt  hvordan du jobber med dobbeltmarkeringer.

Modul 7:

Felt

Bli bevisst på hvordan du lærer inn feltarbeid - den selvstendige delen av retrieverarbeid.

Jeg er interessert!

Skal - skal ikke?

 • Du føler at du ikke har tid til dette nå. Men husk at jo tidligere du starter jo raskere får du fremgang

 • Du tenker at det koster for mye. Kunnskap koster, og med et onlinekurs sparer du både tid og reiseutgifter.

 • Det er snø og mørketid. Husk at det blir lysere og lysere for hver dag. Modulene som krever barmark kommer til slutt.

 • Gruppecoaching er ikke noe for meg. Husk at det er masse inspirasjon og lærdom ved å se og lytte til andre.

 • Jeg klarer dette selv. Det er som regel lettere å få struktur og fremgang når du følger et opplegg fra uke til uke.

Hvordan fungerer kurset med oppfølging? 

 • Annenhver mandag klokken 10:00 får du en ny modul i innboksen din.

 • Det er over 26 ulike oppgaver fordelt på 7 moduler.

 • Hver modul inneholder step-for-step videoinstruksjoner, illustrerende bilder og forklarende tekst.  

 • Du får invitasjon til en eksklusiv og lukket facebookgruppe. Her kan du poste filmer av oppgavene fra de ulike modulene. For hver modul  plukker jeg ut to filmer som blir coachet i plenum på neste Q & A Live. 

 • 9 x Q & A Live. I tillegg til et oppstarts og avslutningswebinar, vil det annenhver uke bli avholdt Q & A Live. Webinaret vil inneholde gruppecoaching av to filmer, tips og råd til ukas tema samt spørsmål og svar.

 • I løpet av kurset vil du få gratis adgang til fire temawebinar der vi går i dybden på relevante tema innen retrieverarbeid. 

 • I bonusmaterialet finner du tips og råd til hvordan du kan trene med vilt og i vann.

 • I bonusmaterialet kan du også laste ned en gratis arbeidsbok - Den lille jaktprøveboken.

 • Totalt varer kurset med veiledning i 14 uker.

 • Du har tilgang til kursmaterialet: 6 måneder etter kjøpsdato.

Min historie

I 2001 lot jeg meg overtale til å bli med på jakttrening med min første egne retriever, flat coated retrieveren, Jolie. Siden den gang har jeg vært hekta. For meg var det å trene hund i skog og mark den ultimate kombo. En «hundesport» på den firbeintes premisser, der den får brukt sine naturlige egenskaper og instinkter. Bonusen var en hund som var mer interessert i meg og dummyene (tøyposene) enn rådyr og andre levende dyr i skogen.

Når jeg startet manglet jeg struktur og en større forståelse for hvordan jeg skulle trene hunden min - slik at den ble like lydig og samarbeidsvillig som drømmehunden. En sort flat coated retriever som jeg traff i Sverige. Hunden adlød eierens minste pip i fløyta.

Med Jolie var jeg mer opptatt av dummyen, enn veien til dummyen. Kvaliteten på treninger og kurs ble målt i hvor mange apporter hunden min hadde fått. Jo, fler, dess bedre.

Det straffet seg. Hunden min klarte ikke å gå ordentlig fot, hun stoppet ikke på fløyte og ville ikke komme rett hjem med apporten. Hun så rett og slett ikke verdien i å samarbeide med meg, og ville helst løse oppgavene etter eget hodet. Jeg klødde meg i hodet, og skjønte ikke hvorfor.

Det var først når jeg tok tak i grunnferdighetene i riktig rekkefølge at ting begynte å falle på plass. Jolie fikk til slutt to 1. premier i begynnerklassen på jaktprøve, men der stoppet karrieren.

Med senere hunder har jeg hatt fokus på å bygge grunnmuren tett fra starten av. Da kommer samarbeidet og lydigheten av seg selv. Jeg har ført to hunder opp i eliteklassen på jaktprøve ved siden av full jobb, en reisende mann og to barn. Retrieverarbeid er min største lidenskap og min beste energioppladning.

I dag brenner jeg for å inspirere engasjerte hundeeiere, som er glad i natur og hundetrening, til å synes dette er like stas som meg.

Jeg har jobbet som instruktør siden 2002 og har i løpet av årene hjulpet tusenvis av hundeeiere til å ta de rette skrittene slik at de opplever treningsglede og mestring.

I 2020 flyttet jeg til Sveits og har siden den gang jobbet heltid med hundekurs online. Jeg stortrives med å jobbe med glade, dedikerte og motiverte kursdeltakere.

Ved å bo i hjerte av Europa er det kort vei til flinke hundeførere, jakter og prøver der jeg kan fylle på med kunnskap. Verktøykassen blir større noe mine kursdeltakere drar nytte av.

Jeg er opptatt av ærlige, men konstruktive tilbakemeldinger som gir deg svar på hvordan du skal komme deg fra A til B. Men, jeg er også opptatt av å fortelle deg hva du og hunden din gjør riktig. Først da tror jeg du får rett balanse mellom motivasjon og læring. Sist men ikke minst er jeg opptatt av et trygt læringsmiljø, der du være fri, humoristisk og 100 prosent deg selv. Det tror jeg gjør deg til en bedre hundefører.

Bakgrunn:
- Jeg har en master i journalistikk og har i flere år jobbet frilans for Norsk Kennel Klub, Aftenposten og ukesmagasin.
- Jeg er utdannet NKK trinn 1 instruktør hos Norsk Kennel Klub
- Jeg har også en instruktørutdannelse fra Thorleif Lundqvist Hundeskole

Ofte stilte spørsmål

Før onlinekurset var jeg mer ufokusert i treningen, gjorde litt av det og litt av det, men vi hadde det gøy. Harry var deretter, han ble lett ufokusert og kunne tulle fælt. Nå er det mer målrettet trening og struktur, det gjenspeiler både meg og Harry. Vi klarer begge å holde fokus over tid, og det blir selvsagt mer morsomt for begge. Tar jeg på meg jaktvesten før vi går tur har jeg en ivrig gutt ved min side. Moro 🥰 Det mest nyttige? Du ser problemet, og gir tips til enkle løsninger som virker. 

Merete Molberg og Harry

Videregående onlinekurs i retrieverarbeid med oppfølging - neste oppstart 15. august 2022

Du får:

 • 9 x Q & A Live på Zoom 

 • Gruppecoaching på Zoom der jeg for hver modul plukker ut to videoer av øvelsene fra gruppa som coaches 

 • Tilgang på veileder i totalt 14 uker

 • 4 masterclasses med ulike tema med både interne og eksterne foredragsholdere - også utenlandske

 • Lukket facebookgruppe der du kan poste filmer av oppgavene dine. Her vil du også finne inspirasjonstråder, informasjon om ukas program og opptak av Q & A Live

 • Portal med 7 moduler med over 26 ulike oppgaver

 • Step-by-step- videoer, øvingsoppgaver, illustrasjoner, forklarende bilder og tekst

 • Du får en gratis arbeidsbok - Den lille jaktprøveboken

 • I bonusmaterialet finner du mange tips og råd til hvordan du kan trene i vann og med vilt

Jeg er interessert!