Grunnkurs i apportering og jaktlydighet online (grunnmuren) 

 

Vil du oppleve hva som bor i hunden din?

Drømmer du om å lære hunden din apportering og retrieverarbeid, men vet ikke hvordan du skal starte? Eller har du startet, og erfart at du har huller i grunnmuren?

Ja, takk!

På dette onlinekurset for hunder over 7 måneder, hjelper jeg deg å få et stødig fundament enten målet ditt er:

 • Å bestå kvalifiseringsprøven i jakt for retrievere
 • Ha med hunden på praktisk jakt
 • Eller bare ønsker å gjøre noe gøy og meningsfylt sammen med hunden din

I løpet av 6 moduler lærer jeg deg de viktigste øvelsene som må være på plass for at du og hunden din skal føle mestring, treningsglede og fremgang. Det krever at du jobber grundig, jevnt og strukturert.

Bonusen er en hverdagslydig hund.

 

Dette får du i grunnkurset som selvstudie

Toppen av lykke for de fleste firbeinte

Nesa er hundens viktigste sans. Har du i tillegg en hund som liker å bære, er dette to egenskaper vi stimulerer på dette kurset. Du lærer ikke bare hva retrieverarbeid er, du lærer også hva slags egenskaper som bor i hunden din. 

Få en ryddigere og stødigere grunnapport

Å løpe etter noe som blir kastet, kan de fleste hunder. Å komme rett hjem og levere gjenstanden pent i hånd er en større bragd. På dette kurset lærer du, gjennom syv ulike øvelser, hvordan du får en 100 prosent vanntett grunnapport. Til glede og nytte både på jakt, jaktprøver og trening. 

Kjenn på mestring. Bestå kvalifiseringsprøven i jakt

Forskning viser at et klart og presist mål fører til bedre prestasjon (Latham & Locke). I løpet av kurset er vi innom alle øvelsene som skal til for å bestå kvalifiseringsprøven i jakt. Dette er en test alle retrievere må bestå for å kunne delta på jaktprøver.

Hyggelige metoder 

På kurset leker vi inn apporten og bruker ingen former for tvang. Metodene er belønningsbaserte med utstrakt bruk av godbiter og ros.

Føl deg tryggere og sikrere som hundefører

Gjennom videoinstruksjoner, tekst og bilder får du en gradvis oppbygging av øvelsene i jaktlydighet, og en strukturert plan. Du lærer også hvordan du med enkle grep kan bruke kroppsspråk og stemme for å formidle et budskap til hunden din. 

Fleksibilitet og frihet

På dette onlinekurset er du din egen sjef. Du kan trene når som helst, hvor som helst og i ditt eget tempo. Du har tilgang til kurset i 6 måneder etter kjøpsdato 

Bli hekta på en meningsfull aktivitet i naturen

Når du trener på de rette tingene er tilbakemeldingene fra tidligere kursdeltakere at  jaktlydighet er kjempegøy. Du får masse frisk luft, mange naturopplevelser og et tett samarbeid med hunden din. 

Få en lydig hund - også i skogen

På jakt skal en retriever jobbe etter skuddet, og la levende vilt være i fred. Det tette samarbeidet med hundeføreren gjør at hunden får større fokus på deg og ikke alt annet.  

Ja, jeg vil melde meg på!

Hvilke øvelser lærer hunden din? 

 • Grunnapport/avlevering

 • Fotgåing/fri ved fot med forstyrrelser

 • Innkalling på fløyte

 • Sitt og bli med forstyrrelser

 • Innlæring og videreutvikling av nærsøk

 • Sitt på fløyte

 • Ulike ro-øvelser/passivitetstrening

"Innholdet er av høy kvalitet fordi det er profesjonelt, pedagogisk og trinnvis presentert. Det digitale tilbudet gir oss mer enn andre kurs, fordi man kan bruke materialet som et oppslagsverk i ettertid av kurset."

Karen Waagø og Tindra

Hva må hunden din kunne for å delta? 

 • Den må være over 7 måneder

 • Den må ha grunnleggende ferdigheter i gå pent i bånd, sitt og bli og innkalling. Det vil ikke bli innlæring av disse øvelsene, kun videreutvikling

 • Den trenger ingen forkunnskaper når det kommer til apportering og fløytesignaler

 • Kurset er laget for retrievere og måten disse rasene jobber på. Men det er mange andre raser som har hatt glede av kursene. Så du med en annen rase er hjertelig velkommen for å se om dette er noe for deg og din hund

"Det er nyttig å hele tiden ha en «to-do» liste med øvelser. Når man ikke er med på et fysisk kurs kan man lett bli litt lat og treningen sklir ut i intet"

Truls Holm og Juli

Modulene i grunnkurs i apportering og jaktlydighet online (grunnmuren)

Modul 1:

Fra avlevering i hånd til en vanntett grunnapport

I denne modulen lærer du alle stegene fra avlevering i hånd til en 100 prosent vanntett grunnapport. 

Modul 2:

Av-knapp og en stødig rumpe! 

Lær hvordan du etablerer den berømte av-knappen, og få inspirasjon til hvordan du kan trene sitt og bli på en morsom måte. 

Modul 3:

Av-knapp og innkalling på fløyte

Du fortsetter med med ro-trening, men denne gangen utendørs. I tillegg lærer du hunden din å komme som ei kule når du blåser i fløyta.

Modul 4:

Fra pent i bånd til jaktfot

Lær hvorfor fot er så viktig i retrieverarbeid, og hvordan du kan simulere jaktfot ved hjelp av kreative øvelser.

Modul 5:

Av-knapp og stopp på fløyte

I denne modulen sjekker du om hunden din er skuddredd. Du får i tillegg ulike øvelser for å trene inn stopp på fløyte.  

Modul 6:

Av-knapp med skudd og tampen brenner

Du avslutter passivitetstreningen med skudd. Du lærer også hunden din fløytesignalet for "tampen brenner" (nærsøk).  

Ja, jeg vil melde meg på!

Hvordan fungerer kurset? 

  • Du får tilgang til alle modulene og oppgavene samtidig

  • Det er over 37 ulike oppgaver fordelt på 6 moduler. 

  • Hver modul inneholder step-for-step videoinstruksjoner, illustrerende bilder og forklarende tekst

  • Kurset inneholder også ulike problemløsninger når en øvelse ikke går på skinner, samt en egen seksjon med bonusmaterialet

  • Av utstyr trenger du Acme fløyte 211,5, godbiter, bånd, en dummy og en tennisball

  • Du har tilgang til kursmaterialet: 6 måneder etter kjøpsdato

Min historie

I 2001 lot jeg meg overtale til å bli med på jakttrening med min første retriever, flat coated retrieveren Jolie. Siden den gang har jeg vært hekta. For meg var det å trene hund i skog og mark den ultimate kombo. En «hundesport» på den firbeintes premisser, der den får brukt sine naturlige egenskaper og instinkter. Bonusen var en hund som var mer interessert i meg og dummyene (tøyposene), enn rådyr og andre levende dyr i skogen.

Når jeg startet manglet jeg struktur og en større forståelse for hvordan jeg skulle trene hunden min - slik at den ble like lydig og samarbeidsvillig som drømmehunden. En sort flat coated retriever som jeg så i Sverige. Hunden adlød eierens minste pip i fløyta.

Med Jolie var jeg mer opptatt av dummyen, enn veien til dummyen. Kvaliteten på treninger og kurs ble målt i hvor mange apporter hunden min hadde fått. Jo, fler, dess bedre.

Det straffet seg. Hunden min klarte ikke å gå ordentlig fot, hun stoppet ikke på fløyte og ville ikke komme rett hjem med apporten. Hun så rett og slett ikke verdien i å samarbeide med meg, og ville helst løse oppgavene etter eget hodet. Jeg klødde meg i hodet og skjønte ikke hvorfor.

Det var først når jeg tok tak i grunnferdighetene du lærer i dette onlinekurset, at ting begynte å falle på plass. Jolie fikk til slutt to 1. premier i begynnerklassen på jaktprøve, men der stoppet karrieren.

Med senere hunder har jeg hatt fokus på å bygge grunnmuren tett fra starten av. Da kommer samarbeidet og lydigheten av seg selv. Jeg har ført to hunder opp i eliteklassen på jaktprøve ved siden av full jobb, en reisende mann og to barn. Retrieverarbeid er min største lidenskap og min beste energioppladning.

I dag brenner jeg for å inspirere engasjerte hundeeiere, som er glad i natur og hundetrening, til å synes dette er like stas som meg.

Jeg har jobbet som instruktør siden 2002, og har i løpet av årene hjulpet tusenvis av hundeeiere til å ta de rette skrittene slik at de opplever treningsglede og mestring.

I 2020 flyttet jeg til Sveits og har siden den gang jobbet heltid med hundekurs online. Jeg stortrives med å jobbe med glade, dedikerte og motiverte kursdeltakere.

Ved å bo i hjerte av Europa er det kort vei til flinke hundeførere, jakter og prøver der jeg kan fylle på med kunnskap. Verktøykassen blir større, noe mine kursdeltakere drar nytte av.

Bakgrunn:
- Jeg har en master i journalistikk og har i flere år jobbet frilans for Norsk Kennel Klub, Aftenposten og ukesmagasin.
- Jeg er utdannet NKK trinn 1 instruktør hos Norsk Kennel Klub
- Jeg har også en instruktørutdannelse fra Thorleif Lundqvist Hundeskole

Ofte stilte spørsmål

"Eg og hunden min har lært at jakt er kjempegøy! Mango er nå konsentrert om oppgavene og har fullt fokus. Han har også blitt flink på rette linjer og viser virkelig hva han er avlet for. Han har fått skryt av andre som trener jakt at han har kommet langt på bare et par måneder med trening 👍"

Rose Marie Helland og Mango

Grunnkurs i apportering og jaktlydighet online (grunnmuren) som selvstudie

Kr. 1 999,-

Du får:

 • 6 moduler med over 25 oppgaver tilsammen
 • Sjekklister og hjelpeark
 • Step-by-step- videoer i hver modul
 • Øvingsoppgaver
 • Informasjon og illustrerende videoer om kvalifiseringsprøven i jakt
 • Utdypende kunnskap om retrieverarbeid, samt informasjon om hva som kreves for å få en samarbeidsvillig og glad apportør
Ja, jeg er klar!