Onlinekurs i jaktlydighet for viderekommende

Har du tatt onlinekurset i jaktlydighet - grunnmuren tidligere, og er klar for nye utfordringer? Eller trenger du å trene så nært opp til prøvesituasjonen som mulig? Da er dette kurset for deg.

Her setter vi enkeltmomentene fra grunnmuren sammen til øvelser du finner både i begynnerklassen og i åpen klasse på jaktprøver for retrievere.

Neste kursrunde starter i februar 2022. Meld din interesse her så blir du blant de første som får muligheten til å melde deg på!

Ta treningen til et høyere nivå

De fleste både to- og firbeinte liker utfordringer. I dette kurset skal vi strekke strikken, med fokus på detaljene som gir flyt. Det er når vi kan sette sammen momenter, tegn og signaler at det virkelig begynner å bli morsomt. 

Bli prøveklar!

Drømmer du om en 1. premie i begynnerklassen eller i åpen klasse på jaktprøve for retrievere? I dette kurset får du realistiske oppgaver, så nært opp til prøvesituasjonene som mulig. I bonusmaterialet finner du teori om prøveformer og hvordan du forbereder deg til prøvedagen. Vi går alltid for gull! 

Lær felt, dirigeringer og markeringer

Å lære hunden sin å søke over et større område etter praktisk eller simulert jakt er både gøy og nyttig. Likeså å kunne styre hunden sin i rette linjer frem til en skjult dummy eller fugl. For ikke å glemme kunsten å huske en eller flere fugler/dummyer som faller til bakken. 

Jeg har blitt mer konsekvent på detaljene siden vi begynte på onlinekurset. Jeg tror jeg er tydeligere overfor hunden min, slik at det er enklere for han å forstå hva jeg vil/ikke vil ha fra han. Veldig klar for nye onlinekurs hos min favoritt instruktør!

Jeanette Nilsen og Linus

Hvilke øvelser lærer hunden din? 

  • Fot med skytter og kaster
  • Videreutvikling av nærsøk
  • Stopp på fløyte med stigende vanskelighetsgrad
  • Utsendinger med forstyrrelser, starten på blinde dirigeringer 
  • Sidedirigering og videre ut
  • Vi setter alle tegn og signaler sammen i ulike øvelser
  • Hent den jeg peker på! 
  • Markeringer og dobbeltmarkeringer
  • Innlæring av felt

I tillegg får du tips til vilthåndtering og vannarbeid i bonusmaterialet.

"Det er mange fordeler med å få hjelp der og da, men det er bedre å kunne holde på ute når det passer oss. Jeg elsker dette konseptet. Det er det beste kurset vi har tatt. Kurset er så grundig og gjennomført. Det mest nyttige var definitivt fotøvelsene. Jeg hadde aldri gått så mye fot, om det ikke var for dette kurset! "

Grethe Sporsheim og Fie

Hva må hunden din kunne for å ta kurset

Du bør ha tatt onlinekurset jaktlydighet - grunnmuren før du starter på dette kurset. Eller ha en hund med tilsvarende ferdigheter. Der har vi jobbet med hullene i grunnmuren og fått på plass viktige detaljer. 

Det betyr at hunden din avleverer i hånd, går fot både med og uten bånd og vet hva fløytesignalene og de ulike dirigeringssignalene er. 

"Videregående jaktlydighet med Ann-Cathrin er en fantastisk mulighet til å lære mer om jaktøvelsene i detalj. Ann Cathrin gir det lille ekstra, og forbereder deg og hunden din for neste steg hele veien. Det videregående jaktlydighetskurset ga utrolig mersmak, og vekket virkelig lysten til å delta på jaktprøver. Hadde det ikke vært for Ann-Cathrin, hadde jeg aldri klart å oppnå 1. Premie i BK høsten 2019 🙏 Jeg gleder meg til fortsettelsen! Anbefales på det sterkeste! "

Marika Mortensen Slåttbakken og Jippi (golden retriever)
Bærum

"Utrolig givende og inspirerende å se at det er en plan på alt Ann Cathrin lærer bort. Det er viktig å følge hennes anbefalinger på rekkefølger. Ikke være utålmodig. Veldig gøy å lære å bruke fløyta og sette sammen momenter. Man blir godt forberedt hos Ann Cathrin. Uansett om man ønsker å konkurrere eller kun trene jakttrening er dette kurset supert. Ann Cathrin Solbakken deler med seg av all sin kunnskap og sine erfaringer på en lett forståelig måte. Med sin gode formidlingsevne bygger hun ekvipasjene opp, steg for steg. Dette kurset anbefales på det sterkeste! "

Trude Flan Medalen og Candy (labrador)
Asker

Modulene i kurset videregående jaktlydighet

Modul 1: Fot som på jaktprøve

Lær å gå jaktfot så tett opp til jaktprøvesettingen som mulig.

Modul 2: Stopp på fløyte og nærsøk

Få inspirasjon til flere måter å trene stopp på fløyte - også i kombinasjon med nærsøk. 

Modul 3: Utsending med forstyrrelser

Lær hunden å fokusere på rett dummy - selv med distraksjoner. Vi starter også på blinde dirigeringer

Modul 4: Hent den jeg peker på!

Øk vanskelighetsgraden - og la hunden skjønne at det er du som har styringen.

Modul 5: Sidedirigering og videre ut

Lær hunden å løpe i rette linjer til høyre, venstre og videre ut.

Modul 6: Vi setter alle tegn og signaler sammen i ulike øvelser

Her setter vi alle momentene sammen. Høyre, venstre, videre ut og stopp på fløyte. Det er nå det begynner å bli skikkelig gøy! 

Modul 7: Markeringer

Lær hvordan du trener inn enkeltmarkeringer i ulikt terreng, samt  hvordan du jobber med dobbeltmarkeringer.

Modul 8: Felt

Bli bevisst på hvordan du lærer inn feltarbeid - den selvstendige delen av retrieverarbeid.

Hvordan fungerer kurset?  

Kursstart: 

Onlinekurset (selvstudie) starter i februar 2022.

8 moduler: Hver modul inneholder 1-5 øvelser med bilder og videoinstruksjoner, hjelpeark og annet bonusmateriale.

Sted: På nett - så akkurat der du er :-)

Tar du kurset som selvstudie får du tilgang til alle modulene på en gang, og tar kurset helt i eget tempo-

Tilgang til kursmateriale i portalen: Ett år fra kjølpsdato.

"Det aller mest nyttige med onlinekurset er beskrivelsen av øvelsene og hvordan de kan læres inn. Arya har alltid vært rolig og kan være uoppmerksom når det er ting hun ikke kan. Jeg synes Arya er blitt mer fokusert etter onlinekurset. Jeg klarer å lese henne bedre og hun er mere tilstede og tørr å slippe seg litt mer løs."

Lise Lunde og Arya

Hvem er jeg?

Hei! Jeg heter Ann Cathrin Solbakken og har hjulpet hundeeiere med å trene hundene sine siden 2003. I dag driver jeg min egen onlinehundeskole og brenner for jakttrening med retrievere. Jeg har labradorer av jaktlige linjer - som jeg trener, konkurrer og jakter med. Pascal, før han så altfor tidlig måtte forlate oss, var ett utstillingsmeritt og en praktisk jaktprøve fra jaktchampionatet. Han hadde 3 x 1. premie for tre ulike dommere i eliteklassen på B-prøver. Lava konkurrerer i eliteklassen på Workingtester i Norge og Sveits. Hun er også i eliteklassen på B-prøver. Unghunden Senja fikk på debuten bestått workingtest i begynnerklassen, samt 1. premie på B-prøve i begynnerklassen. Jeg elsker å inspirere kursdeltakerne mine slik at de blir like hekta på retrieverarbeid som det jeg er.

Ofte stilte spørsmål

Det videregående kurset bygger videre på øvelser fra grunnmuren. 

Hvis du ikke har drevet med retrieverarbeid tidligere, men har en genuint ønske om å lære jaktlydighet fra grunnen av - anbefaler jeg å ta grunnmuren først. 

Hvis ikke bør du melde deg på et fysisk kurs hos en annen aktør 

Det beste er selvfølgelig å ha flyt i treningen. På den annen side er det ikke uvanlig at kursdeltakere er fraværende en periode av ulike årsaker. 

Kursmaterialet er tilgjengelig i ett år etter kjøpsdato. Så du kan fint plukke opp tråden igjen

Beklager det er ikke mulig. Påmeldingen styres automatisk og det er er første mann eller kvinne til mølla. 

Beklager, det går dessverre ikke. Kursene starter kun opp på de gitte datoene. Vil du være blant de første som får vite når dørene åpner, kan du melde deg på interesselisten.

 

Fra 1. mars 2021 vil onlinekurset i videregående jaktlydighet som selvstudie ha alle modulene åpne fra kjøpsdato. 

Jeg har hatt flere spaniels og stående fuglehunder på kurs, men er alltid ærlig på at det er retrieverarbeid jeg kan og lærer bort.

Ta en titt på øvelsene og se om menyen passer for deg og din hund. Pass også på at hunden kan alle grunnøvelsene fra nybegynnerkurset grunnmuren - før du melder deg på dette kurset. 

Det går fint å trene både fot og dirigeringer på vinterstid. Du kan heller vente med modulene som krever barmark til snøen forsvinner. 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.