Onlinekurs i jaktlydighet for viderekommende

Har du tatt onlinekurset i jaktlydighet - grunnmuren tidligere, og er klar for nye utfordringer? Eller trenger du å trene så nært opp til prøvesituasjonen som mulig? Da er dette kurset for deg.

Her setter vi enkeltmomentene fra grunnmuren sammen til øvelser du finner både i begynnerklassen og i åpen klasse på jaktprøver for retrievere.

Gå rett til mulighetene!

Neste kursrunde starter søndag 5. desember og slutter tirsdag 7 desember 2021. Meld din interesse her så blir du blant de første som får muligheten til å melde deg på!

Ta treningen til et høyere nivå

De fleste både to- og firbeinte liker utfordringer. I dette kurset skal vi strekke strikken, med fokus på detaljene som gir flyt. Det er når vi kan sette sammen momenter, tegn og signaler at det virkelig begynner å bli morsomt. 

Bli prøveklar!

Drømmer du om en 1. premie i begynnerklassen eller i åpen klasse på jaktprøve for retrievere? I dette kurset får du realistiske oppgaver, så nært opp til prøvesituasjonene som mulig. I bonusmaterialet finner du teori om prøveformer og hvordan du forbereder deg til prøvedagen. Vi går alltid for gull! 

Lær felt, dirigeringer og markeringer

Å lære hunden sin å søke over et større område etter praktisk eller simulert jakt er både gøy og nyttig. Likeså å kunne styre hunden sin i rette linjer frem til en skjult dummy eller fugl. For ikke å glemme kunsten å huske en eller flere fugler/dummyer som faller til bakken. 

Jeg har blitt mer konsekvent på detaljene siden vi begynte på onlinekurset. Jeg tror jeg er tydeligere overfor hunden min, slik at det er enklere for han å forstå hva jeg vil/ikke vil ha fra han. Veldig klar for nye onlinekurs hos min favoritt instruktør!

Jeanette Nilsen og Linus

Hvilke øvelser lærer hunden din? 

  • Fot med skytter og kaster
  • Videreutvikling av nærsøk
  • Stopp på fløyte med stigende vanskelighetsgrad
  • Utsendinger med forstyrrelser, starten på blinde dirigeringer 
  • Sidedirigering og videre ut
  • Vi setter alle tegn og signaler sammen i ulike øvelser
  • Hent den jeg peker på! 
  • Markeringer og dobbeltmarkeringer
  • Innlæring av felt

I tillegg får du tips til vilthåndtering og vannarbeid i bonusmaterialet.

"Det er mange fordeler med å få hjelp der og da, men det er bedre å kunne holde på ute når det passer oss. Jeg elsker dette konseptet. Det er det beste kurset vi har tatt. Kurset er så grundig og gjennomført. Det mest nyttige var definitivt fotøvelsene. Jeg hadde aldri gått så mye fot, om det ikke var for dette kurset! "

Grethe Sporsheim og Fie

Hva må hunden din kunne for å ta kurset

Du bør ha tatt onlinekurset jaktlydighet - grunnmuren før du starter på dette kurset. Eller ha en hund med tilsvarende ferdigheter. Der har vi jobbet med hullene i grunnmuren og fått på plass viktige detaljer. 

Det betyr at hunden din avleverer i hånd, går fot både med og uten bånd og vet hva fløytesignalene og de ulike dirigeringssignalene er. 

"Videregående jaktlydighet med Ann-Cathrin er en fantastisk mulighet til å lære mer om jaktøvelsene i detalj. Ann Cathrin gir det lille ekstra, og forbereder deg og hunden din for neste steg hele veien. Det videregående jaktlydighetskurset ga utrolig mersmak, og vekket virkelig lysten til å delta på jaktprøver. Hadde det ikke vært for Ann-Cathrin, hadde jeg aldri klart å oppnå 1. Premie i BK høsten 2019 🙏 Jeg gleder meg til fortsettelsen! Anbefales på det sterkeste! "

Marika Mortensen Slåttbakken og Jippi (golden retriever)
Bærum

"Jeg og mine treningsvenner har vært så heldige å ha Ann Cathrin som instruktør på videregående retrieverjakt kurs. Nå gleder vi oss til kurs helg nr 3 i april. Ann Cathrin er utrolig dyktig og kunnskapsrik instruktør som ser både hund og fører og kommer med gode og konkrete tilbakemeldinger. Dette gjør hun på en ypperlig måte, der både små og store detaljer blir godt forklart. For meg som er ny i retriever jakt, blir alt så mye mer tydelig og jeg har skjønt hvorfor grunnmuren med fot og ro er så inderlig viktig. I to dager til ende har vi fått aha opplevelser, ledd og diskutert sammen med Ann Cathrin. Sist men ikke minst, så er hun utrolig hyggelig å tilbringe tid sammen med"

Cecilie Amlid Madsen og Opie (golden retriever)
Herefoss i Agder

"Utrolig givende og inspirerende å se at det er en plan på alt Ann Cathrin lærer bort. Det er viktig å følge hennes anbefalinger på rekkefølger. Ikke være utålmodig. Veldig gøy å lære å bruke fløyta og sette sammen momenter. Og ikke minst læring om hvordan retrieverjaktprøvene fungerer. Man blir godt forberedt hos Ann Cathrin. Uansett om man ønsker å konkurrere eller kun trene jakttrening er dette kurset supert. Ann Cathrin Solbakken deler med seg av all sin kunnskap og sine erfaringer på en lett forståelig måte. Hun har et oppriktig ønske om at hund og fører skal lykkes. Med sin gode formidlingsevne bygger hun ekvipasjene opp, steg for steg. Dette kurset anbefales på det sterkeste! "

Trude Flan Medalen og Candy (labrador)
Asker

"Jeg har deltatt på videregående kurs i jaktlydighet/retrieverarbeid, og for en fremgang vi har hatt! Ann Cathrin har et særlig øye for å se utfordringene hos hver enkelt ekvipasje. Hun gir klare tilbakemeldinger med råd tilpasset den enkelte hund og fører. Vi jobber nå mot årets mål, som er å ta en 1. Bk, og jeg er sikker på at med Ann Cathrins veiledning og oppmuntring når vi det. Jeg kan på det sterkeste anbefale Ann Cathrins Hundekurs!"

Susanne Devik Hope og Iben (flat coated retriever)
Bærum

"At Ann Cathrin Solbakken har god peiling på hund og retrievertrening er det ingen tvil om. Men hun har også en utrolig formidlingsevne, og er en dyktig pedagog. Da jeg var på kurs med henne kunne jeg det grunnleggende innen retrieverarbeid men hadde aldri trodd at jeg og hunden min skulle klare alt vi fikk til på kurset. AC ga meg tro på hunden min, og klarte å hjelpe meg å se hva som bodde i Stella., det er jeg takknemlig for. "

Gry Sunniva Olsen og Stella (labrador)
Tromsø

"Jeg er så glad for at jeg ble med på onlinekurset i videregående jaktlydighet. Det har ført til store endringer. Lussi har blitt mye flinkere på spesielt dirigeringer, nærsøk og fotgåing. Lussi har fått bedre selvtillit. Hun tar imot korrigeringer underveis uten at det gjør henne noe. Før kurset ble hun "lei seg" og usikker. Nå vil Lussi fortsette med å prøve det jeg vil hun skal gjøre. Når jeg har fått på meg treningsvesten, kommer Lussi med en gang i utgangsposisjon og venter: Hva skal vi gjøre i dag? Det er veldig artig :-) Gjennom onlinekurset har vi måttet trene jevnt og trutt,, og jeg føler at vi har fått en god start på sesongen. "

Astrid Wiseth og Lussi (flat coated retriever)
Tromsø

Modulene i kurset videregående jaktlydighet

Modul 1: Fot som på jaktprøve

Lær å gå jaktfot så tett opp til jaktprøvesettingen som mulig.

Modul 2: Stopp på fløyte og nærsøk

Få inspirasjon til flere måter å trene stopp på fløyte - også i kombinasjon med nærsøk. 

Modul 3: Utsending med forstyrrelser

Lær hunden å fokusere på rett dummy - selv med distraksjoner. Vi starter også på blinde dirigeringer

Modul 4: Hent den jeg peker på!

Øk vanskelighetsgraden - og la hunden skjønne at det er du som har styringen.

Modul 5: Sidedirigering og videre ut

Lær hunden å løpe i rette linjer til høyre, venstre og videre ut.

Modul 6: Vi setter alle tegn og signaler sammen i ulike øvelser

Her setter vi alle momentene sammen. Høyre, venstre, videre ut og stopp på fløyte. Det er nå det begynner å bli skikkelig gøy! 

Modul 7: Markeringer

Lær hvordan du trener inn enkeltmarkeringer i ulikt terreng, samt  hvordan du jobber med dobbeltmarkeringer.

Modul 8: Felt

Bli bevisst på hvordan du lærer inn feltarbeid - den selvstendige delen av retrieverarbeid.

Hvem er jeg?

Hei! Jeg heter Ann Cathrin Solbakken og har hjulpet hundeeiere med å trene hundene sine siden 2003. I dag driver jeg min egen onlinehundeskole og brenner for jakttrening med retrievere. Jeg har labradorer av jaktlige linjer - som jeg trener, konkurrer og jakter med. Pascal, før han så altfor tidlig måtte forlate oss, var ett utstillingsmeritt og en praktisk jaktprøve fra jaktchampionatet. Han hadde 3 x 1. premie for tre ulike dommere i eliteklassen på B-prøver. Lava konkurrerer i eliteklassen på Workingtester i Norge og Sveits. Hun er også i eliteklassen på B-prøver. Unghunden Senja fikk på debuten bestått workingtest i begynnerklassen, samt 1. premie på B-prøve i begynnerklassen. Jeg elsker å inspirere kursdeltakerne mine slik at de blir like hekta på retrieverarbeid som det jeg er.

Hvordan fungerer kursene?  

Kursstart:  VIP-medlemskap med coaching starter mandag 7. februar 2022. Det vil bli endringer i denne kursmodellen. Mer informasjon kommer. 

Onlinekurset uten coaching (selvstudie) starter 5 desember 2021.

8 moduler: Hver modul inneholder 1-5 øvelser med bilder og videoinstruksjoner, hjelpeark og annet bonusmateriale.

Sted: På nett - så akkurat der du er :-)

Tar du kurset som selvstudie får du tilgang til alle modulene på en gang, og tar kurset helt i eget tempo-

Tilgang til kursmateriale i portalen: Ett år fra kjølpsdato.

Ta jakttreningen til et høyere nivå!

Er du klar for nye utfordringer? Jeg kan hjelpe deg uansett hvor i landet du bor, hva slags hund du har eller tidligere erfaring. Er du med?

Jaktlydighet - videregående

Jaktlydighet - videregående onlinekurs (selvstudie)

1499,-

Du får: 

Sjekklister og hjelpeark 

Step-by-step- videoer i hver modul 

Øvingsoppgaver

Informasjon og forklaringer på ulike prøveformer for retrievere

Utdypende kunnskap om retrieverarbeid, samt informasjon om hva som kreves for å stille på prøver

Jeg er interessert!

"Det aller mest nyttige med onlinekurset er beskrivelsen av øvelsene og hvordan de kan læres inn. I tillegg til grundighetene i kommentarene dine. Arya har alltid vært rolig og kan være uoppmerksom når det er ting hun ikke kan. Jeg synes Arya er blitt mer fokusert etter onlinekurset. Jeg klarer å lese henne bedre og hun er mere tilstede og tørr å slippe seg litt mer løs."

Lise Lunde og Arya

Ofte stilte spørsmål

Det videregående kurset bygger videre på øvelser fra grunnmuren. 

Hvis du ikke har drevet med retrieverarbeid tidligere, men har en genuint ønske om å lære jaktlydighet fra grunnen av - anbefaler jeg å ta grunnmuren først. 

Det beste er selvfølgelig å ha flyt i treningen. På den annen side er det ikke uvanlig at kursdeltakere er fraværende en periode av ulike årsaker. 

Kursmaterialet er tilgjengelig i ett år etter kjøpsdato. Så du kan fint plukke opp tråden igjen

Beklager det er ikke mulig. Påmeldingen styres automatisk og det er er første mann eller kvinne til mølla. 

Beklager, det går dessverre ikke. Kursene starter kun opp på de gitte datoene. Vil du være blant de første som får vite når dørene åpner, kan du melde deg på interesselisten.

 

Fra 1. mars 2021 vil onlinekurset i videregående jaktlydighet som selvstudie ha alle modulene åpne fra kjøpsdato. 

Jeg har hatt flere spaniels og stående fuglehunder på kurs, men er alltid ærlig på at det er retrieverarbeid jeg kan og lærer bort.

Ta en titt på øvelsene og se om menyen passer for deg og din hund. Pass også på at hunden kan alle grunnøvelsene fra nybegynnerkurset grunnmuren - før du melder deg på dette kurset. 

Det går fint å trene både fot og dirigeringer på vinterstid. Du kan heller vente med modulene som krever barmark til snøen forsvinner. 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.