Onlinekurs i jaktlydighet - grunnmuren


Drømmer du om å lære hunden din apport og retrieverarbeid, men vet ikke hvordan du skal starte? Eller har du startet på jaktprøve og erfart at du har huller i grunnmuren?

På dette online kurset hjelper jeg deg å nå målet ditt. 

Neste kursrunde starter i februar 2022. Meld din interesse her så blir du blant de første som får muligheten til å melde deg på!

Toppen av lykke for de fleste retrievere

I Norge er retrieverne mest kjent som populære familiehunder. Men visste du at det er egenskapene som jakthund som gjør dem så populære? I dette kurset lærer du ikke bare hva retrieverarbeid er, du lærer også hva slags egenskaper som bor i retrieveren din. 

Lær hunden din å apportere

Trenger du en pålitelig apportør til høstjakta, en konkurransehund eller bare ønsker å prøve en meningsfull aktivitet sammen med hunden din? På onlinekurset i jaktlydighet lærer jeg deg hvordan du stimulerer hundens naturlige egenskaper på rett måte. 

Ta kvalifiseringsprøven i jakt eller puss på grunnmuren!

Det er alltid lurt å sette seg et mål. Da trener man oftere og mer strukturert. I dette kurset lærer du alle øvelsene som skal til for å ta kvalifiseringsprøven i jakt. Du lærer også mer avanserte øvelser på et høyere nivå. Stikkordet er detaljer og grunnferdigheter som gir flyt. 

Hvilke øvelser lærer hunden din? 

 • Grunnapport/avlevering
 • Fotgåing/fri ved foten med forstyrrelser
 • Innkalling på fløyte
 • Sitt og bli med forstyrrelser
 • Innlæring og videreutvikling av nærsøk
 • Sitt på fløyte
 • Ulike ro-øvelser/passivitetstrening
 • Dirigering/utadsending, tegn og signaler

"Innholdet er av høy kvalitet fordi det er profesjonelt, pedagogisk og trinnvis presentert. Det digitale tilbudet gir oss mer enn andre kurs, fordi man kan bruke materialet som et oppslagsverk i ettertid av kurset.

Karen Waagø og Tindra

Hva må hunden din kunne for å delta? 

 • Den må være over 7 måneder
 • Den må ha grunnleggende ferdigheter i gå pent i bånd, sitt og bli og innkalling. Det vil ikke bli innlæring av disse øvelsene - kun videreutvikling. 
 • Den trenger ingen forkunnskaper når det kommer til apportering, dirigering og/eller fløytesignaler
 • Kurset er laget for retrievere og måten disse rasene jobber på. Men det er mange med andre raser som har hatt glede av kursene. Så du med en annen glad apportør er også velkommen! 

"Det er nyttig å hele tiden ha en «to-do» liste med øvelser. Når man ikke er med på et fysisk kurs kan man lett bli litt lat og treningen sklir ut i intet"

Truls Holm og Juli (selvstudie)

Modulene i kurset jaktlydighet - grunnmuren

Modul 1: Passivitet og avlevering

Lær hvordan du etablerer den berømte "av-knappen" og hvordan du får hunden din til å levere apporten i hånd

Modul 2: Sitt og bli

Bli bevisst på hvor viktig sitt og bli er i retrieverarbeid og få inspirasjon til ulike måter å trene det inn ved hjelp av forstyrrelser

Modul 3: Fot, fot og atter fot!

Lær hvorfor fot er så viktig i retrieverarbeid og hvordan du kan simulere jaktfot ved hjelp av kreative øvelser

Modul 5: Videreutvikling av grunnapporten

Lær hvordan du setter sammen alle momentene i en 100 prosent vanntett grunnapport

Modul 5: Sidedirigering og videre ut

Lær hunden å løpe i rette linjer til høyre, venstre og videre ut

Modul 6: Passivitet og innkalling på fløyte

Lær hunden din å komme som ei kule når du blåser i fløyta. Du fortsetter med rotreningen, samt sjekker om hunden din er skuddredd

Modul 7: Passivitet med skudd og stopp på fløyte

Du blir bevisst hvorfor hunden må forholde seg rolig og samlet ved skudd, og får ulike øvelser for å lære hunden å stoppe når du blåser i fløyta

Modul 8: Nærsøk

Lær hunden din fløytesignalet for "tampen brenner". Hold deg i dette området så finner du skatten

Hvordan fungerer kursmodellen? 

Kursstart: 
Onlinekurset (selvstudie) starter i februar 2022.

Det er 8 moduler totalt. Hver modul inneholder 2-6 oppgaver med tekst, videoinstruksjoner og/eller illustrerende bilder.

Når du velger selvstudie får du tilgang til alle modulene samtidig. Du kan altså fritt velge hvilke moduler og oppgaver du vil jobbe med fra dag 1. 

Sted: På nett
Tilgang til kursmaterialet: Ett år etter kjøpsdato

"Eg og hunden min har lært at jakt er kjempegøy! Mango er nå konsentrert om oppgavene og har fullt fokus. Han har også blitt flink på rette linjer og viser virkelig hva han er avlet for. Han har fått skryt av andre som trener jakt at han har kommet langt på bare et par måneder med trening 👍 "

Rose Marie Helland og Mango

Hvem er jeg?

Hei! Jeg heter Ann Cathrin Solbakken og har hjulpet hundeeiere med å trene hundene sine siden 2003. I dag driver jeg min egen onlinehundeskole og brenner for jakttrening med retrievere. Jeg har labradorer av jaktlige linjer - som jeg trener, konkurrer og jakter med. Pascal, før han så altfor tidlig måtte forlate oss, var ett utstillingsmeritt og en praktisk jaktprøve fra jaktchampionatet. Han hadde 3 x 1. premie for tre ulike dommere i eliteklassen på B-prøver. Lava konkurrerer i eliteklassen på Workingtester i Norge og Sveits. Hun er også i eliteklassen på B-prøver. Unghunden Senja fikk på debuten bestått workingtest i begynnerklassen, samt 1. premie på B-prøve i begynnerklassen. Jeg elsker å inspirere kursdeltakerne mine slik at de blir like hekta på retrieverarbeid som det jeg er.

Ofte stilte spørsmål

Det beste er selvfølgelig å ha flyt i treningen. På den annen side er det ikke uvanlig at kursdeltakere er fraværende en periode av ulike årsaker. 

Kursmaterialet er tilgjengelig i ett år etter kjøpsdato. Så du kan fint plukke opp tråden igjen

Hvis du ikke har drevet med retrieverarbeid tidligere, men har et genuint ønske om å lære det fra grunnen av - er grunnmuren det rette stedet å starte.

Hvis du er utålmodig og har lyst til å gå raskere frem vil jeg anbefale deg å melde deg på et fysisk kurs hos en annen aktør.

Beklager det er ikke mulig. Påmeldingen styres automatisk og det er er første mann eller kvinne til mølla. 

De fleste av øvelsene kan du trene innendørs. Du kan heller vente med øvelsene som krever barmark til snøen forsvinner. 

Beklager, det går dessverre ikke. Kursene starter kun opp på de gitte datoene. Vil du være blant de første som får vite når dørene åpner, kan du melde deg på interesselisten.

Fra 1. februar 2021 vil onlinekurset i jaktlydighet (grunnmuren) som selvstudie ha alle modulene åpne fra kjøpsdato. 

Jeg har hatt flere spaniels og stående fuglehunder på kurs, men er alltid ærlig på at det er retrieverarbeid jeg kan og lærer bort. Ta en titt på øvelsene og se om menyen passer for deg og din hund.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.