Grunnkurs i apportering og jaktlydighet online med oppfølging

 

Vil du oppleve hva som bor i retrieveren din?

Drømmer du om å lære hunden din apportering og retrieverarbeid, men vet ikke hvordan du skal starte? Eller har du startet, og erfart at du har huller i grunnmuren?

Jeg er interessert!

Interessert i å være med på kursrunde med oppstart 15. august 2022?

Meld din interesse her så blir du blant de første som får muligheten til å melde deg på!

På dette onlinekurset for hunder over 7 måneder veileder jeg deg i 7 uker. Du vil kunne få et stødig fundament enten målet ditt er:

 • Å bestå kvalifiseringsprøven i jakt og delta på jaktprøver for retrievere 
 • Ha med hunden på praktisk jakt
 • Eller bare ønsker å gjøre noe gøy og meningsfylt sammen med hunden din

I løpet av 6 moduler lærer jeg deg de viktigste øvelsene som må være på plass for at du og hunden din skal føle mestring, treningsglede og fremgang. Det krever at du jobber grundig, jevnt og strukturert.

Bonusen er en hverdagslydig hund.

 

Dette får du i grunnkurset med oppfølging 

Føl deg trygg og ivaretatt med ukentlige Q & A Live

I løpet av kurset vil det bli avholdt 8 webinar på Zoom. Her kan du spørre om alt du måtte lure på innenfor retrieverarbeid. Det vil være et oppstart, et avslutnings og 6 ukentlige temawebinar. 

Lær gjennom gruppecoaching

Hver uke trekker jeg ut en film fra hver deltaker i gruppa med en av øvelsene fra ukas modul. Disse vil bli coachet på neste Q & A Live. Jo, mer kunnskap som bringes til torgs, jo mer lærer du. 

Få dypere kunnskap og inspirasjon på masterclass

På onlinekursene med oppfølging vil du i løpet av kurset få gratis adgang til to temawebinar, der vi går i dybden på et relevant tema. Det kan være alt fra jaktfot, vannarbeid, jaktprøver eller noe annet. Masterclassene vil ha både interne og eksterne foredragsholdere. Noen vil også foregå på engelsk. 

Bli en del av en gjeng

På våre ukentlige Zoom-møter og i en lukket facebookgruppe vil du møte en gjeng likesinnede hundeeiere. Du vil kunne lære mye av dem, gjennom gruppecoaching på Zoom, og ved å dele videoer og tanker i den lukkede facebookgruppen.

Få en ryddigere og stødigere grunnapport

Å løpe etter noe som blir kastet, kan de fleste hunder. Å komme rett hjem og levere gjenstanden pent i hånd, er en større bragd. På dette kurset lærer du, gjennom syv ulike øvelser, hvordan du får en 100 prosent vanntett grunnapport. Til glede og nytte både på jakt, jaktprøver og trening. 

Kjenn på mestring. Bestå kvalifiseringsprøven i jakt

Forskning viser at et klart og presist mål fører til bedre prestasjon (Latham & Locke). I løpet av kurset er vi innom alle øvelsene som skal til for å bestå kvalifiseringsprøven i jakt. Dette er en test alle retrievere må bestå for å kunne delta på jaktprøver.

Hyggelige metoder 

På kurset leker vi inn apporten og bruker ingen former for tvang. Metodene er belønningsbaserte med utstrakt bruk av godbiter og ros.

En meningsfull aktivitet i naturen

Når du trener på de rette tingene er tilbakemeldingene fra tidligere kursdeltakere at  jaktlydighet er kjempegøy. Du får masse frisk luft, mange naturopplevelser og et tett samarbeid med hunden din. 

Hvilke øvelser lærer hunden din? 

 • Grunnapport/avlevering

 • Fotgåing/fri ved fot med forstyrrelser

 • Innkalling på fløyte

 • Sitt og bli med forstyrrelser

 • Innlæring og videreutvikling av nærsøk

 • Sitt på fløyte

 • Ulike ro-øvelser/passivitetstrening

Før onlinekurset var hundene mine mer urolige. Nå roer de seg fortere, er mer konsentrerte og har mer fokus på meg. På kurset lærte jeg at hundene mine kan være så ivrige og flinke til å løpe etter dummyen de bare vil. Men det er alt rundt som avlevering, ro, fokus, konsentrasjon, rette linjer, sitt og bli og dirigering som gjør at det blir så vakkert og gøy å holde på med. TUSEN TAKK for ett lærerikt kurs! For meg som bor uten et miljø, så har kurset vært en nødvendighet, fordi jeg ønsker å la hundene mine lære seg det de er født til og synes er så innmari artig. De har i løpet av kurset fått utvikle seg og vokse med stadig større og utfordrende oppgaver.

Mona Flataas, Tuva og Milla

Hva må hunden din kunne for å delta? 

 • Den må være over 7 måneder

 • Den må ha grunnleggende ferdigheter i gå pent i bånd, sitt og bli og innkalling. Det vil ikke bli innlæring av disse øvelsene, kun videreutvikling

 • Den trenger ingen forkunnskaper når det kommer til apportering og fløytesignaler

 • Kurset er laget for retrievere og måten disse rasene jobber på. Men det er mange andre raser som har hatt glede av kursene. Så du med en annen rase er hjertelig velkommen for å se om dette er noe for deg og din hund

Jeg er blitt en tydeligere fører. Vi har lært sitt på fløyte og nærsøk på fløytesignal. Vi har forstått viktigheten av rotrening, og øvet masse på det. Dermed er Ask blitt god i å stå på post. Og det har også ført til at vi har endret endel rutiner inne som har gitt oss en roligere hund innomhus. Vi har trent endel lydighet før kurset som feks innkalling og fot. Dette har vi hatt bra kontroll på men jeg vil allikevel si at vi har lært endel nyttige triks også her som jeg ikke har tenkt på før, og heller ikke har forutsetning for å skjønne selv før en klok sjel forteller det. Slike ting som gjør innkallingen enda mere sikker når det er utfordringer i felten. Slike tips som gjør deg som fører ennå mere interessant å komme hjem til. Jaktrening er nytt og selv om vi har trent endel apport før kurset så har vi med rettledning plukket bort endel feilsignaler og fått en ryddigere trening samt orden rundt beina. Jeg vil si at vi har utviklet oss begge og jeg er helt sikker på at vi kommer til å melde oss opp på videregående kurs.

Hege Skille og Ask

Modulene i grunnkurs i apportering og jaktlydighet online

Modul 1:

Fra avlevering i hånd til en vanntett grunnapport

I denne modulen lærer du alle stegene fra avlevering i hånd til en 100 prosent vanntett grunnapport. 

Modul 2:

Av-knapp og en stødig rumpe! 

Lær hvordan du etablerer den berømte av-knappen, og få inspirasjon til hvordan du kan trene sitt og bli på en morsom måte. 

Modul 3:

Av-knapp og innkalling på fløyte

Du fortsetter med med ro-trening, men denne gangen utendørs. I tillegg lærer du hunden din å komme som ei kule når du blåser i fløyta.

Modul 4:

Fra pent i bånd til jaktfot

Lær hvorfor fot er så viktig i retrieverarbeid, og hvordan du kan simulere jaktfot ved hjelp av kreative øvelser.

Modul 5:

Av-knapp og stopp på fløyte

I denne modulen sjekker du om hunden din er skuddredd. Du får i tillegg ulike øvelser for å trene inn stopp på fløyte.  

Modul 6:

Av-knapp med skudd og tampen brenner

Du avslutter passivitetstreningen med skudd. Du lærer også hunden din fløytesignalet for "tampen brenner" (nærsøk).  

Sett meg på venteliste!

Skal - skal ikke?

 • Du føler at du ikke har tid til dette nå. Men husk at jo tidligere du starter med basiskunnskapene jo lettere vil treningen gå senere.

 • Det tenker at det koster for mye. Kunnskap koster, og med et onlinekurs sparer du både tid og reiseutgifter.

 • Det er snø og mørketid. Husk at det blir lysere og lysere for hver dag. I tillegg kan flere av øvelsene gjøres innendørs eller på en opplyst plass.

 • Gruppecoaching er ikke noe for meg. Husk at det er masse inspirasjon og lærdom ved å se og lytte til andre.

 • Jeg klarer å oppdra hunden min selv. Det er som regel lettere å få struktur og fremgang når du følger et opplegg fra uke til uke.

 • Jeg lærer mer på et fysisk kurs. Min erfaring er at nyinnlæring skjer best i et rolig og trygt miljø enten alene eller i små grupper.

Hvordan fungerer kurset med oppfølging? 

 • Hver mandag klokken 10:00 får du en ny modul i innboksen din.

 • Det er over 25 ulike oppgaver fordelt på 6 moduler. 

 • Hver modul inneholder step-for-step videoinstruksjoner, illustrerende bilder og forklarende tekst.  

 • Kurset inneholder også hjelpeark for problemløsning, samt en egen seksjon med bonusmaterialet. 

 • I bonusmaterialet finner du videoer og illustrasjoner av alle øvelsene i programmet til kvalifiseringsprøven i jakt
 • Du får invitasjon til en eksklusiv og lukket facebookgruppe med ukentlige inspirasjonstråder. Her kan du poste filmer av oppgavene fra de ulike modulene. Hver uke plukker jeg ut en film fra hver deltaker fra ukas modul. Disse blir coachet i plenum på ukas Q & A Live.

 • 8 x Q & A Live på Zoom. I tillegg til et oppstarts og avslutningswebinar, vil det ukentlig bli avholdt Q & A Live. Webinaret vil inneholde gruppecoaching av innsendte og utvalgte oppgaver, tips og råd til ukas tema, samt spørsmål og svar. Hver Q & A varer i cirka 60- 90 minutter. 

 • I løpet av kurset vil du få gratis adgang til to temawebinar, der vi går i dybden på relevante tema i retrieverarbeid. Her vil det være både interne og eksterne foredragsholdere

 • Totalt varer kurset med veiledning i 7 uker.

 • Av utstyr trenger du en Acme fløyte 211,5, godbiter, bånd, en dummy og en tennisball

 • Du har tilgang til kursmaterialet: 6 måneder etter kjøpsdato.

Min historie

I 2001 lot jeg meg overtale til å bli med på jakttrening med min første retriever, flat coated retrieveren, Jolie. Siden den gang har jeg vært hekta. For meg var det å trene hund i skog og mark den ultimate kombo. En «hundesport» på den firbeintes premisser, der den får brukt sine naturlige egenskaper og instinkter. Bonusen var en hund som var mer interessert i meg og dummyene (tøyposene), enn rådyr og andre levende dyr i skogen.

Når jeg startet manglet jeg struktur og en større forståelse for hvordan jeg skulle trene hunden min - slik at den ble like lydig og samarbeidsvillig som drømmehunden. En sort flat coated retriever som jeg så i Sverige. Hunden adlød eierens minste pip i fløyta.

Med Jolie var jeg mer opptatt av dummyen, enn veien til dummyen. Kvaliteten på treninger og kurs ble målt i hvor mange apporter hunden min hadde fått. Jo, fler, dess bedre.

Det straffet seg. Hunden min klarte ikke å gå ordentlig fot, hun stoppet ikke på fløyte og ville ikke komme rett hjem med apporten. Hun så rett og slett ikke verdien i å samarbeide med meg, og ville helst løse oppgavene etter eget hodet. Jeg klødde meg i hodet og skjønte ikke hvorfor.

Det var først når jeg tok tak i grunnferdighetene du lærer i dette onlinekurset, at ting begynte å falle på plass. Jolie fikk til slutt to 1. premier i begynnerklassen på jaktprøve, men der stoppet karrieren.

Med senere hunder har jeg hatt fokus på å bygge grunnmuren tett fra starten av. Da kommer samarbeidet og lydigheten av seg selv. Jeg har ført to hunder opp i eliteklassen på jaktprøve ved siden av full jobb, en reisende mann og to barn. Retrieverarbeid er min største lidenskap og min beste energioppladning.

I dag brenner jeg for å inspirere engasjerte hundeeiere, som er glad i natur og hundetrening, til å synes dette er like stas som meg.

Jeg har jobbet som instruktør siden 2002, og har i løpet av årene hjulpet tusenvis av hundeeiere til å ta de rette skrittene slik at de opplever treningsglede og mestring.

I 2020 flyttet jeg til Sveits og har siden den gang jobbet heltid med hundekurs online. Jeg stortrives med å jobbe med glade, dedikerte og motiverte kursdeltakere.

Ved å bo i hjerte av Europa er det kort vei til flinke hundeførere, jakter og prøver der jeg kan fylle på med kunnskap. Verktøykassen blir større, noe mine kursdeltakere drar nytte av.

Jeg er opptatt av ærlige, men konstruktive tilbakemeldinger som gir deg svar på hvordan du skal komme deg fra A til B. Men, jeg er også opptatt av å fortelle deg hva du og hunden din gjør riktig. Først da tror jeg du får rett balanse mellom motivasjon og læring. Sist men ikke minst er jeg opptatt av et trygt læringsmiljø, der du være fri, humoristisk og 100 prosent deg selv. Det tror jeg gjør deg til en bedre hundefører.

Bakgrunn:
- Jeg har en master i journalistikk og har i flere år jobbet frilans for Norsk Kennel Klub, Aftenposten og ukesmagasin.
- Jeg er utdannet NKK trinn 1 instruktør hos Norsk Kennel Klub
- Jeg har også en instruktørutdannelse fra Thorleif Lundqvist Hundeskole

Ofte stilte spørsmål

Før onlinekurset var jeg mer ufokusert i treningen, gjorde litt av det og litt av det, men vi hadde det gøy. Harry var deretter, han ble lett ufokusert og kunne tulle fælt. Nå er det mer målrettet trening og struktur, det gjenspeiler både meg og Harry. Vi klarer begge å holde fokus over tid, og det blir selvsagt mer morsomt for begge. Tar jeg på meg jaktvesten før vi går tur har jeg en ivrig gutt ved min side. Moro 🥰 Det mest nyttige? Du ser problemet, og gir tips til enkle løsninger som virker. 

Merete Molberg og Harry

Grunnkurs i apportering og jaktlydighet online (grunnmuren) med oppfølging oppstart mandag 15. august 2022

Du får:

 • 8 x Q & A Live på Zoom
 • Tilgang på veileder i totalt 7 uker
 • Gruppecoaching på Zoom der jeg plukker ut en video-oppgave fra hver deltaker fra ukas modul hver uke. 
 • Råd og tips til hver modul på Q & A
 • To temawebinar med både interne og eksterne foredragsholder
 • Lukket facebookgruppe der du kan poste filmer av oppgavene dine. Her vil du også finne inspirasjonstråder, informasjon om ukas program og opptak av Q & A Live
 • Portal med 6 moduler med over 25 ulike oppgaver
 • Sjekklister og hjelpeark Step-by-step- videoer i hver modul
 • Øvingsoppgaver med tekst og bilder
 • Informasjon og illustrerende videoer om kvalifiseringsprøven i jakt
 • Utdypende kunnskap om retrieverarbeid, samt informasjon om hva som kreves for å få en samarbeidsvillig og glad apportør
 • Bonusmaterialet med videoer og bilder av alle øvelsene du trenger for å ta kvalifiseringsprøven i jakt
Jeg er interessert!